Jouw gids naar een betekenisvol leven

Heb je het gevoel ter plaatse te trappelen
of zit je even helemaal vast?

Dan heb ik hoopgevend nieuws voor jou: elke crisis zet de deur open naar nieuwe kansen.

Als je me toelaat, dan ben ik graag jouw gids, wegwijzer, coach, therapeut of hoe je me ook noemen wil.

Welkom!

Mijn levensweg

Misschien denk je bij je eerste indruk van me: die heeft vast een vlekkeloos leven achter de rug.

Euhm, niet echt…

Ik heb zeer lang geworsteld met ‘de grote levensvragen’. Wie ben ik? Wat heb ik te bieden. Wat wil ik?

Op mijn achttiende hingen er donkere wolken boven me. Ik vluchtte in een wereld van drugs en rock-’n-roll. Justitie maakte daar een einde aan. En gelukkig maar. Ik was een illusie armer. En vooral: een levensles rijker.

De daaropvolgende periode was één grote zoektocht die grote frustraties met zich meebracht. Ik kon moeilijk beslissingen nemen en verloor me vaak in piekeren. Aan dromen geen gebrek, maar ik zag er geen beginnen aan. Ik geloofde wel in het feit dat ik iets te bieden had, maar leek er geen grip op te krijgen.

Mijn levensopdracht

Mensen die in een crisissituatie verkeren de weg wijzen naar een sprankelend en betekenisvol leven, dat is mijn persoonlijke levensmissie.

Het is iets wat ik van kinds af aan doe, maar het heeft wel even geduurd voordat ik ook zag dat dit mijn unieke bijdrage, mijn levensopdracht is. Ik heb er mijn beroep van gemaakt.

Na mijn opleiding tot coach en psychotherapeut startte ik in 2007 een praktijk op in Mechelen. Intussen heb ik vele honderden mensen mogen begeleiden die willen groeien op persoonlijk vlak en meer uit het leven willen halen.

Sinds 2013 sta ik aan het roer van Iona vzw. Een prachtige zorggemeenschap te midden van de natuur, waar we werken volgens de Steinerpedagogie. Met een team van een 80-tal medewerkers begeleiden we hier buitengewone mensen met een beperking en versterken we hun unieke talent.

En jij?

Verlang je ook naar een leven dat helemaal past bij je dromen en unieke talenten?

Met veel plezier en enthousiasme ben ik jouw gids naar een sprankelend en betekenisvol leven!

Mijn levensvisie

Het leven ervaar ik als één grote school. Niks staat vast, alles is veranderbaar. Niks is voor altijd. Het leven is nu en niet in de toekomst of het verleden. Zowel geluksmomenten als tegenslagen ontvang ik als een geschenk én een leerervaring. Dat is hoe ik in het leven sta.

Mijn streven is om elke dag sprankels te ervaren en betekenisvol te zijn voor anderen. Een sprankelend en betekenisvol leven ‘overkomt’ je niet: je bouwt er actief aan en onderhoudt het. Net zoals een atletisch lichaam je niet overkomt, daarvoor train je. Oké, er zijn altijd uitzonderingen op de regel, maar doorgaans vraagt het een inspanning om een mooi resultaat te krijgen.

Ik ben gepassioneerd bezig met leren en ontwikkelen. Ik hou vooral van eigen ervaringen opdoen, experimenteren, reflecteren, verbeteren en groeien, of soms net verminderen.

Ik sta met beide voeten in het leven én met open armen om nieuwe ervaringen te ontvangen.

Mijn levenssprankels

Een leven zonder sprankels, is als een gerechtje zonder kruiden.

Wat mijn leven sprankels geeft?

Ik kan enorm genieten van de fratsen van mijn dochters, Marie, Emma en Sien, en van de fijne momenten met mijn vrouw Leen. Soms beleven we samen mini-avonturen. Zo zijn we onlangs na een werkdag de trein opgestapt richting Brussel, naar Manneken Pis. Gewoon een klein hapje eten en terug naar huis. Het leek wel een mini vakantie op een doordeweeksedag. Top!

Ook mijn dagelijkse rit naar het werk, met mijn fiets, is hemels! Ik rijd door prachtige landschappen, ruik de frise natuur en zie de zon opkomen en weer ondergaan. Meteen ook goed voor mijn dagelijkse portie beweging, want ik leg heen en terug zo’n 50 kilometer af.

En ja, ook afzien in de crossfit is – vreemd genoeg – verslavend leuk.

Ook repeteren en optreden met mijn vrienden van Frituur Paula, waar ik op de toetsen speel, blijft fantastisch. Samen maken we regelmatig de Vlaamse podia onveilig voor een feestje. Daar kan ik echt de clown of het klein kind in mezelf loslaten.

close

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Ontvang de Coach Jan Magazine en ontvang nieuwe artikels en updates in je mailbox 😎

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.